Sødisbakke, Mariager

Sødisbakke er et specialpædagogisk bo- og aktivitetstilbud for voksne med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne.

Projektet består af to selvstændige bygninger, Skovbo og Bakkebo, som ligger i et stort, naturskønt område i udkanten af Mariager By.

Skovbo indeholder 24 boenheder, der alle har eget tekøkken, bad og toilet samt en indhegnet gårdhave. I Bakkebo er der 16 boenheder, der også har eget køkken, bad og toilet samt adgang til egen terrasse. Begge huse er indrettet med fællesområder med aktivitetsrum, fælles køkkener, opholdsstuer samt faciliteter til personalet.

Udearealerne er indrettet med sansehave, hønsehus, gynger, trampolin og andre aktivitetstilbud til beboerne, som straks har fundet sig godt til rette i de nye omgivelser, bl.a. i kraft af byggeriets høje kvalitet.

Region Nordjylland, der er bygherre på projektet, har haft fokus på, at processen skulle følge LEAN-principperne. Byggeriets parter har derfor arbejdet tæt sammen med regionens LEAN-konsulent. Blandt andet har håndværkerne til deres store tilfredshed været inddraget aktivt i byggeprocessen, eksempelvis ved et højere informationsniveau og dermed indblik i projektet. Resultatet har været stort ejerskab for byggeriet, der desuden er certificeret i henhold til DGNBs standard for bæredygtighed.

  • Hovedentreprise
  • 2013-2014
  • Region Nordjylland
  • Omfang
    3.700 kvm.